Împăduriri pe o suprafață de peste 180 de hectare

362

Investiții de aproximativ două milioane de lei în domeniul forestier din județul Gorj au fost anunțate de către ministrul Pădurilor și Apelor, care făcut ieri o vizită în județul nostru. Cei mai mulți bani, un milion opt sute de mii de lei sunt alocați pentru împăduriri, iar restul pentru reabilitarea a 18 kilometri de drumuri forestiere. Suprafața acoperită cu păduri de la nivelul județului Gorj este de peste 230.000 de hectare, din care 108.000 se află în administrarea Romsilva.

Ministrul Deneș a anunțat că se va interveni în mai multe puncte critice, unde s-au înregistrat alunecări ale malurilor. Una dintre aceste zone este în comuna Prigoria, acolo unde Consiliul Județean vrea să reabiliteze un drum județean.

Valoarea total a lucrărilor care vor fi realizate în județul Gorj se ridică la peste 8 milioane de lei noi. Se vor efectua lucrări în Rovinari, pe Jiu, Bustuchin, Prigoria, Bengești-Ciocadia.

Ioan Deneș a mai anunțat că s-au aprobat fondurile necesare pentru colectarea gunoiului de grajd în două zone, la Turburea și la Peștișani. Valoarea investițiilor se va ridica la aproximativ 3 milioane de lei.