Incidentele electorale din ziua votului: primar cercetat penal și localnici acuzați de fals

180

Incidentele electorale în ziua votului au fost numeroase în județul Gorj. Astfel, polițiștii gorjeni au deschis două dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru doi localnici din comuna Fărcășești, care au întocmit cereri în numele unor rude pentru deplasarea urnei mobile. O femeie, de 69 de ani, din comuna Fărcășești, în calitate de fiică a unei femei, în vârstă de 87 de ani, din aceeași localitate, a depus, în seara zilei de 23 noiembrie a.c., o cerere scrisă de solicitare a urnei speciale, la secția nr. 214, Peșteana de Jos, pe care a și semnat-o în numele mamei sale. Tot cu privire la aceeași infracțiune se efectuează cercetări și față de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Fărcășești, care, în calitate de nepot al unei femei, de 91 de ani, din aceeași localitate, a depus, de asemenea, la aceeași secție o cerere scrisă de solicitare a urnei mobile pe care a și a semnat-o în numele bunicii sale.

Tot în Fărcășești, o localnică a fost filmată în timp ce mărturisește că primarul de la PNL i-a spus că dacă votează un anumit candidat atunci să se ducă la o secție de votare din satul Roșia. Polițiștii gorjeni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în care se continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.
În comuna Ionești, doi reprezentanți de la PNL și PSD din cadrul unei secții de votare au avut un conflict. Unul dintre aceștia a aruncat cu apă pe celălalt.
Polițiștii au fost solicitați și i-au amendat pe cei doi.
Consilierul județean Victor Banța a fost implicat, în dimineața alegerilor, într-un conflict la Turburea. El a constatat mai multe mașini parcate și a început să filmeze, moment în care susține că a fost apostrofat și bruscat de un cetățean. El a sunat la 112, dar a fost sancționat cu avertisment, pentru apelare nejustificată.