Încurajați să se vaccineze. Aleșii locali din Arcani, renunță la indemnizații

155

Locuitorii comunei Arcani sunt încurajați să se vaccineze. Pe lângă transportul pus la dispoziție de primărie, asistentele comunitare din localitate îi și ajută cu programarea pe cei care vor să se imunizeze împotriva virusului SARS Cov2. Daniel Coiculescu, edilul comunei Arcani, spune că în funcție de programări, de săptămâna viitoare, sătenii vor fi duși la centrele de vaccinare cu microbuzul primăriei.

Daniel Coiculescu, primar Arcani

Oamenii văd cu ochi buni această inițiativă. Aceștia spun că persoanele care locuiesc în mediul rural se descurcă mai greu cu programările dar și cu transportul , iar un ajutor este bun venit.

Localnică

 

Accesul la internet lipsește în unele comune, iar copiii sunt ocupați, adaugă o localnică.

Localnică

Așa că locuitorii comunei Arcani au fost ajutați să se programeze la vaccinare cu ajutorul asistentelor comunitare. Locurile s-au epuizat imediat, iar cei care vor să se vaccineze trebuie să meargă acum la Rovinari sau Târgu Cărbunești.

Elena Ungureanu, asistent comunitar Arcani

Primarul comunei Arcani spune că are și sprijinul consilierilor locali. Mai mulți aleși au anunțat că vor să doneze indemnizația pentru asigurarea combustibilului necesar deplasărilor până la centrele de vaccinare.

Daniel Coiculescu, primar Arcani

Și în alte localități din Gorj, persoanele care doresc să se vaccineze, vor fi transportate către centre cu microbuzele școlare.