Inițiativa șoferilor, pe placul edilului. Romanescu: Parcările de reședință, mai scumpe!

1221

Posesorii de parcări de reședință au deseori conflicte cu șoferii care își parchează mașinile pe locurile rezervate. Uneori se ajunge la scandaluri în toată regula. La Târgu-Jiu, aceste situații sunt întâlnite aproape zilnic. Pentru a staționa preț de câteva minute, șoferii sunt nevoiți uneori să dea mai multe ture cu mașina, chiar dacă aparent unele locuri de parcare sunt libere. Spunem aparent deoarece în mijlocul acestora, cei care plătesc parcarea de reședință, pun fel și fel de ,,capcane”. Cetățenii orașului au găsit o soluție pentru această problemă. Pentru ca și alți șoferi să beneficieze de aceste locuri ,,deja ocupate”, conducătorii auto posesori de parcări, sunt rugați să amplaseze un afiș în care să specifice intervalul de timp în care parcarea lui rămâne goală. Edilul municipiului vede cu ochi buni această inițiativă.

Marcel Romanescu – Primar Mun. Târgu-Jiu

Pe viitor cei care vor să aibă locul rezervat pe toată durata zilei, vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar. Marcel Romanescu, edilul municipiului, a detaliat ce schimbări vor avea loc.

Marcel Romanescu – Primar Mun. Târgu-Jiu

În cazul în care beneficiarii locurilor de parcare plătite îşi găsesc locurile ocupate de o altă mașină, aceștia trebuie să anunțe Poliția Locală. La sosirea agenților de poliție, proprietarii vor prezenta contractul de închiriere valabil. După ce Poliția constată că locul este ocupat abuziv, șoferul în culpă fie se alege fie cu avertisment (dacă este la prima abatere de acest gen sau dacă a lăsat mașina parcată pe locul altcuiva doar pentru scurt timp), fie cu amendă (dacă proprietarul se plânge că a mai pățit la fel și în alte zile, fiind o acțiune cu caracter repetitiv).