Investiție de amploare anunțată de ministrul Pădurilor și Apelor pe râul Gilort. Se caută fondurile necesare

1719

Ministrul Apelor si Pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat astăzi în județul Gorj. Acesta a mers de dimineață în localitatea Novaci, unde Ministerul Pădurilor și apelor urmează să înceapă o investiție de amploare constând în amenajarea cursului râului Gilort și a unor afluenți. Ministrul Deneș a anunțat că se afla ca simplu turist în zona Novaci în timpul inundațiilor din urmă cu cinci ani.

Ioan Deneș, ministrul Pădurilor și Apelor

Ministrul Apelor si Pădurilor a anunțat că investiție din zona Novaci, de amenajarea a cursului râului, se află în faza final de avizare și va costa aproape 100 milioane de lei noi. Deocamdată, ministrul Deneș speră să obțină finanțarea necesară pentru realizarea lucrărilor.

Ministrul Ioan Deneș s-a deplasat și în localitatea Bengești Ciocadia, unde au rămas bucăți de beton pe cursul de apă în urma inundațiilor. La Prigoria, ministrul Apelor și Pădurilor și-a luat angajamentul de a consolida un mal de pământ, ca să se poată desfășura lucrările de modernizare a drumului județean.
Ministrul Deneș a participat, în final, la o acțiune de ecologizare, de Ziua Pământului, în pădurea din zona Drăgoieni, de la marginea municipiului Târgu Jiu.

Ministrul a mai anunțat că în acest an se vor realiza lucrări de investiții hidrotehnice și în domeniul silvic de peste 8 milioane de lei.