Istoricul Gheorghe Gorun și omul de cultură Viorel Gârbaciu, „Cetățeni de onoare“ ai municipiului Târgu Jiu

506

Profesorul și istoricul Gheorghe Gorun și omul de cultură Viorel Gârbaciu au primit astăzi titlul de „Cetățean de Onoare al municipiului Târgu Jiu“ în cadrul ședinței festive a Consiliului Local, care a avut loc la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Viorel Gârbaciu s-a stins din viață anu trecut, pe data de 26 martie, astfel că distincția a fost conferită post-mortem. Prezentarea meritelor lui Viorel Gârbaciu a fost făcută de către binecunoscutul actor și regizor Marian Negrescu, fostul director al Teatrului din Târgu Jiu și bun prieten al lui Viorel Gârbaciu. Marian Negrescu a amintit faptul că Viorel Gârbaciu și profesorul Titu Rădoi au pus bazele teatrului din Târgu Jiu.

Marian Negrescu

Distincția de Cetățean de Onoare a fost primită de către familia lui Viorel Gârbaciu, soția și cei doi fii. Ianis Gârbaciu s-a întrebat de ce tatăl său nu a primit acest premiu cât timp a fost în viață.

Ianis Gârbaciu

Laudatio pentru profesorul și istoricul Gheorghe Gorun a fost prezentată de către viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor. Acesta a amintit activitatea didactică, politică și de istoric, materializată prin publicarea mai multor lucrări de o valoare imensă.

Vizibil emoționat, Gheorghe Gorun a declarat că este prima dată când emoțiile îl copleșesc, cu toate că a rostit discursuri pe multe scene.