ISU Gorj a intervenit la 8.000 de evenimente. În trei dintre acestea s-a declanșat Planul Roșu

135
sursa foto: realitatea.net

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a prezentat astăzi bilanțul activităților pe anul 2019.

Astfel, pompierii gorjeni au intervenit, anul trecut, la aproximativ 8.000 de evenimente, cele mai multe, aproximativ 5.000 de cazuri, constând în ajutorul dat de echipajele SMURD. Totodată salvatorii au fost solicitați să intervină de peste 20 de ori pe zi.

Potrivit reprezentanților ISU Gorj, numărul intervențiilor crește de la an la an. În 2018, numărul evenimentelor la care ISU a participat a fost de aproximativ 6.700.

În cele mai grave evenimente s-a declanșat Planul Roșu de intervenție. Astfel, în luna ianuarie a anului trecut, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Polovragi, șase persoane, dintre care și doi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce șoferul autoturismului a intrat în coliziune cu un indicator din beton care marchează intrarea în județul Gorj.

De asemenea, în luna aprilie pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină pentru salvarea a șase persoane rănite în urma unor lucrări de reabilitare la un pod în comuna Stoina.

Un alt caz în care s-a declanșat Planul Roși de intervenție a fost un accident rutier care a avut loc tot pe raza comunei Polovragi, unde un autoturism a lovit un cap de pod și s-a răsturnat într-o râpă de aproximativ cinci metri.