La mulți ani tuturor pompierilor! Ce activități au desfășurat salvatorii de ziua lor | Galerie Foto, Video

458

În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848. Fiecare unitate de pompieri din toată țara a sărbătorit această zi. La Târgu Jiu, momentele au fost emoționante.

Între orele 09.00 – 15.00, la sediul I.S.U. Gorj din Târgu Jiu şi al subunităţilor din Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Tismana şi Hurezani se organizează „Ziua Porţilor Deschise”.

La Târgu Jiu, ceremonia a cuprins alocuțiuni evocatoare, avansări în gradul militar următor înainte de termen, slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, premierea câștigătorilor competițiilor sportive organizate cu ocazia Zilei Pompierilor, defilarea personalului, prezentarea tehnicii de intervenție și exerciții demonstrative specifice pregătirii salvatorilor.

Atracția zilei a fost un atelaj vechi de aproape 100 de ani care a fost recondiționat de câțiva pompieri. Aceștia au făcut chiar și o demonstrație cu hipopompa, îmbrăcați în costume de epocă.

La mulți ani tuturor salvatorilor!

Urmăriți mai multe imagini, la Jurnalul Gorj TV de la ora 18.00.