La muncă în străinătate doar cu adeverință de vaccinare Covid-19

355

Este sau nu obligatoriu vaccinul anti-Covid-19? Aceasta este întrebarea de pe buzele mai multor gorjeni care au întâmpinat deja piedici pentru că nu sunt imunizați. Este vorba despre locuitorii din Roșia de Amaradia, care an de an merg să muncească peste hotare. Și în acest an, străinii pun la bătaie sute de joburi în agricultură, numai că au impus și condiții. Pentru a fi primiți să muncească peste granițe, oamenii trebuie să fie vaccinați.

Cetățeni

Reprezentanții AJOFM Gorj au discutat cu angajatorii străini și spun că au fost informați doar că persoanele care doresc să muncească peste hotare trebuie să aibă un test Covid negativ. Însă, condițiile ar putea fi schimbate la plecarea din țară, iar vaccinul ar putea ține locul carantinei sau a testului.

Diana Văduva, purtător de cuvânt AJOFM Gorj 

În acest sezon, reprezentanții AJOFM Gorj au anunțat că străinii pun la bătaie sute de locuri de muncă la cules de căpșune sau mazăre.

Diana Văduva, purtător de cuvânt AJOFM Gorj 

Anul trecut, doar câteva persoane au plecat la muncă în străinătate. Totul din cauza pandemiei de coronavirus, spun reprezentanții AJOFM Gorj.

Diana Văduva, purtător de cuvânt AJOFM Gorj 

Locuitorii din comuna Roșia de Amaradia sunt ajutați și de primar să se programeze la vaccinare. Liviu Cotojman a anunțat că au fost făcute deja liste cu cei care așteaptă serul.