Lecție de viață. A dat BAC-ul la 53 de ani și vrea să meargă la facultate

505

Un bărbat din Bustuchin le-a oferit tinerilor o adevărată lecție de viață. Deși are 53 de ani, Gabriel a venit, astăzi, să susțină examenul de Bacalaureat. Anturajul greșit l-a făcut să pună studiile pe locul doi în tinerețe, iar acum vrea să intre în rândul lumii. Soția este licențiată, fiica urmează cursurile Facultății de Medicină, iar el își dorește să scape de frustrări pentru început. 3127 de absolvenți au susținut, astăzi, proba la matematică, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Printre candidați, au fost, așadar, și trei cazuri speciale. Trei gorjeni, cu vârste de peste 50 de ani, au decis să revină la școală și să susțină supranumitul examen al maturității.

Cel care și-a luat inima în dinți și a venit să susțină proba la matematică în cadrul examenului de Bacalaureat este Gabriel Stana. Deși are 53 de ani, el reprezintă o adevărată lecție de viață pentru tinerii liceeni care abandonează școala.

Gabriel are o fiică, în vârstă de 27 de ani, care, în prezent, este în Germania. Ea a început cursurile Facultății de Medicină. Gabriel îi sfătuiește pe tineri să învețe carte.

Bărbatul mai trebuie să susțină și proba de fizică, programată vineri.