Liceu din Gorj cu promovabilitate zero la simulările de la BAC

885

A fost dezastru la simularea examenului de bacalaureat. A fost înregistrat un procent de promovabilitate de doar 40% în rândul elevilor care s-au prezentat la testare. Notele au fost cât se poate de mici, ceea ce înseamnă că liceenii trebuie să se pregătească serios pentru examenul din vară. Nici la Gorj, rezultatele nu sunt îmbucurătoare. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, sunt unității de învățământ în care niciun elev nu reușit să ia o notă de trecere. Liceul Tehnologic din Turburea, este din nou fruntaș la rezultatele slabe obținute la acest examen.

Nicolae Negrea, inspector școlar IȘJ Gorj 

La polul opus, unitatea de învățământ cu cea mai mare promovabilitate la simularea examenului de Bacalaureat este Liceul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, cu 92,79 de procente.

Nicolae Negrea, inspector școlar IȘJ Gorj 

A fost o singură notă de 10 în județul Gorj, iar între 9 și 9,99 au fost 111. Rezultatele vor fi afișate la școlile unde învață elevii care au susținut probele scrise. Notele nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea a elevilor.  În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.