Liderii PNL și PSD Gorj, averi colosale de pe urma Complexului Energetic Oltenia

2494

Județul Gorj este unul dintre titanii care contribuie la economia acestei țări sau mai bine folosim expresia…A FOST! De exemplu, mineritul. Acesta este un mastodont ”căpușat” de baronii deștepți ai județului. Într-un reportaj marca Pro Tv ”România, te Iubesc”, jurnalistul Cosmin Savu a încercat să arate defapt situația în care se află Complexul Energetic Oltenia și cine sunt cei care s-au ”înfruptat” din această companie. Investițiile au lipsit cu anii, iar atunci când au fost făcute, rezultatul a fost dezamăgitor, desi bani s-au alocat cu…”carul”. Astfel, în loc să exportăm energie, în acest moment importăm, iar dacă CEO se va duce în prăpastie, cu siguranță vom avea cu toții de suferit. Anii au nins peste compania energetică, la fel și firmele care au căpușat-o, fiind prinsă în ”lațul” băieților deștepți. Așadar, clica PSD și câțiva de la PNL au avut grijă ca portofele lor să explodeze de bani de pe urma mineritului. Că tot vorbeam de firme, există unele ale unor politicieni care dețin contracte bănoase cu CEO. De exemplu, Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj, fost șef al TSD, după ce și-a făcut ”botezul ” în PDL.

Numai printr-o firmă deschisă pe numele mamei sale în anul  2013 a reușit  să bage în punguliță aproximativ 21 milioane de lei. De asemenea, multe contracte de prestări servicii au fost încheiate cu Complexul Energetic Oltenia, prin firmele pe care le deținea. În interviul acordat jurnalistului de la Pro Tv, Vâlceanu recunoaște că a făcut afaceri cu CEO.

Dan Vâlceanu

Cariera Roșia este una dintre cele mai eficiente suprafețe ale Complexului Energetic Oltenia. Aici, familia deputatului de Gorj, Dan Vâlceanu are o suprafață de aproximativ 3 hectare de pădure. Liberalul susține tot în cadrul aceluiași interviu că rudele sale au semnat pentru cedarea acelui teren companiei energetice, însă nu oricum. CEO trebuia să construiască rudelor lui Vâlceanu, case în altă parte, dacă se poate în Târgu Jiu, în schimbul celor care urmau a fi demolate în zona carierei.

Dan Vâlceanu

A spus Vâlceanu la Pro Tv, în cadrul emisiunii ”România, te iubesc!”. La noi se practică tot felul de strategii. Una dintre acestea este vânzarea terenului în schimbul unui post la căldurică în CEO, pentru membri familiei proprietarilor. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza i-a recunoscut jurnalistului Cosmin Savu, că a găsit specificat într-un contract această condiție.

Sursa material si sunet: Protv-”Romania, te iubesc!”