Lucrări de mântuială, prezentate de Gorj Tv, văzute și de echipa de control

796

Comisia dispusă de conducerea Consiliului Județean, pentru verificarea neregulilor arătate de Gorj Tv, la un drum județean abia construit, a constatat deficiențe la lucrările din bani publici. Constructorul a fost somat să refacă lucrările cu deficiențe. Șefii județului s-au sesizat, în urma unui reportaj Gorj Tv, ce prezenta imagini cu capete de pod care se macină, la câteva luni, de la finalizare.

Comisia mixtă, constituită la nivelul Consiliului Județean, în urma prezentării reportajului Gorj Tv, despre starea dezastruoasă a lucrărilor de pe drumul județean Glogova-Samarinești, a constatat deficiențe majore. Membrii comisiei au inspectat, ieri, drumul prezentat în materialul Gorj Tv și au dat dreptate jurnaliștilor: lucrărileefectuate din bani publici sunt unele de mântuială. Capetele de pod, de pe marginea drumului, se distrug deja. Cimentul, din care au fost construite în toamna anului trecut, se sfarmă. Autoritățile locale au încercat să nege existența problemelor. Primarul declarat incompatibil al comunei Samarinești a mințit cu nonșalanță, atunci când a fost întrebat de jurnaliștii Gorj Tv, de starea lucărilor.

TEL. Marian Ardeiu, primar Samarinești

Comisia care a verificat, ieri, starea lucrărilor, îl contrazice pe edil. Deficiențele sunt majore, iar lucrările la capetele de pod trebuie refăcute.

Sincr. Oana Paloș, purt cuv. CJ Gorj

Lucrările la drumul județean Glogova, Cătune, Motru, Văgiulești și Samarinești  au costat 33 milioane de lei, bani publici și au fost finanțate de Ministerul Dezvoltării.