Managerul Capotă, evaluat de Consiliul Județean, la un an de mandat în fruntea Spitalului

475

Managerul Spitalului Județean de Urgență Gigel Capotă va fi supus unei evaluări în această lună, după un an de mandat. Analizarea activități acestuia va fi făcută de către Consiliul Județean Gorj. Gigel Capotă va primi un calificativ, în funcție de care își va continua sau nu activitatea în fruntea Spitalului Județean de Urgență.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

Potrivit acestuia, evaluarea va consta în analizarea indicatorilor de performanță pe care spitalul trebuie să-i îndeplinească.

Într-un an de mandat al lui Gigel Capotă, scandalurile la Spitalul Județean s-au ținut lanț. Cel mai răsunător a fost cel de la Secția de Psihiatrie, unde fiica vitregă a managerului, angajată ca registrator la această unitate, a filmat trei pacienți, doi bărbați și o femeie, care erau protagoniștii unei scene erotice. Imaginile au fost trimise unor colegi, dar au fost postate pe Facebook pentru scurt timp. Vinovați pentru această situație au fost găsite asistenta șefă, care nu se afla la serviciu, și medicul șef, care era liberă în ziua respectivă. În urma presiunilor mediatice, s-a deschis o anchetă și fiica lui Capotă a fost sancționată cu reducerea salariului pe trei luni.