Managerul Spitalului Județean de Urgență este urmărit penal

393

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Gigel Capotă, este urmărit penal. Asta reiese dintr-un răspuns al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Gigel Capotă este acuzat de evaziune fiscală. „S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale (…) pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, două acte materiale”.

Familia Capotă deține un cort de nunți în localitatea Crasna, dar și alte afacerii.

În vara acestui an, procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător pe o parte din bunurile lui Capotă, pentru acoperirea contravalorii prejudiciului creat bugetului de stat prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Gigel Capotă, manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

O serie de scandaluri se leagă de numele managerului Spitalului Județean de Urgență. Astfel, la Secția de psihiatrie, fiica vitregă a acestui a filmat doi bărbați și o femeie, pacienți, care se mângâiau lasciv și se sărutau printre gratiile care despărțeau două compartimente. De asemenea, spitalul a fost amendat de mai multe ori de către ITM pentru o serie de nereguli, iar Corpul de Control al Ministrului Sănătății a constatat o serie de probleme grave. De asemenea, în ultima perioadă se vorbește de achiziții la prețuri exagerate.