Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, reabilitat

350

Viceprimarul municipiului Targu Jiu, Adrian Tudor a declarat că, deşi există o firmă de restaurare care a câştigat contractul, sunt greutăţi în identificarea unui diriginte de şantier. Este nevoie de un specialist în restaurarea monumentelor din piatră, care să supravegheze lucrările de la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu. De asemenea, viceprimarul a mai precizat că a fost solicitat sprijin şi de la Ministerul Culturii pentru a găsi un diriginte de şantier specializat în astfel de restaurări.  Valoare  reabilitarii monumentului este de peste 700.000 de lei.

Adi Tudor

Primarul municipiului Targu Jiu, Marcel Romanescu spune ca este foarte greu de găsit un  astfel de diriginte de șantier și că la nivelul țării sunt foarte puțini.

Marcel Romanescu

Firma constructoare care a câştigat licitaţia va reface şi o cruce amplasată iniţial lângă operă, ulterior eliminată în perioada comunistă. Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, figură cunoscută din istoria Primului Război Mondial, a devenit în timp una din emblemele oraşului, fiind vizitat de foarte mulţi turişti an de an.