Medic, condamnat pentru ucidere din culpă

407

S-a dat sentința definitivă în dosarul medicului ORL, Carmen Braia, acuzată de ucidere din culpă şi fals intelectual. După 7 ani de la moartea unei tinerei Raluca Tulic, judecătorii au pronunțat sentința finală. Medicul a fost condamnată la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, executarea pedepsei fiind înlocuită cu o perioadă de încercare de șase ani, dar și la plata unor despăgubiri record, în solidar cu Spitalul Județean.

„Obligă doar inculpata Braia Carmen, în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Judeţean de Urgenţă Tudor Vladimirescu Târgu Jiu, la plata următoarelor sume: – 20.000 lei, reprezentând prejudiciu material, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; – echivalean în lei a sumei de 400.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; – echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către partea civilă Tulic Ioana. – echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Albici S. Gheorghe şi Tulic Elisabeta, în calitate de moştenitori ai defunctului parte civilă Albici Gh. Sandu“,

se arată în sentința judecătorească.

Tatăl tinerei decedate, Radu Tulic, spune că banii nu pot înlocui faptul că fiica acestuia nu mai est în viaţă.

Tel 1 Radu Tulic, tatăl tinerei decedate

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu aşteaptă hotărârea judecătorească pentru a lua o decizie cu privire la medicul condamnat pentru malpraxis.

Tel 2 Gigel Capotă, manager interimar SJU Tg jiu

Managerul Spitalului  spune că va apela la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că spitalul nu poate plăti aceşti bani, având asigurare de malpraxis.

Tel3 Gigel Capotă, manager interimar SJU Tg Jiu

Carmen Braia a fost acuzată de ucidere din culpă și fals intelectual, după ce, în 2011, Raluca Tulic, o tânără de 17 ani, a decedat la spitalul din Târgu-Jiu, la două zile după ce s-a internat cu diagnostic de amigdalită. Fata a murit în urma unui șoc anafilactic, la scurt timp după ce i s-a făcut o injecție cu antibiotic, fără să i se efectueze testul alergenic. După ce a murit, medicul şi asistenta i-au falsificat foaia de observație pentru a arăta că a fost testată la antibioticul care i-a adus, în cele din urmă, moartea.