Medic revoltat de modul în care se face transferul pacienților: „Nu știu dacă rolul meu este să fiu telefonist“

1025

Medicul ortoped Bogdan Niculescu este revoltat de modul în care se efectuează transferul bolnavilor către alte spitale. Șeful Secției de Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu consideră că este una dintre cele mai mari probleme ale sistemului de sănătate din România, iar Ministerul Sănătății nu face nimic pentru a remedia această disfuncționalitate. Medicul este nevoit să facă pe telefonistul și să sune la alte spitale pentru a primi un pacient care are nevoie de un tratament de specialitate.

Apreciatul medic ortoped consideră că cea mai bună soluție este înființarea unui servici unic care să se ocupe de transferul pacienților cu afecțiuni complexe între spitale.

Un pacient a stat, iarna trecută, timp de mai multe zile în Spitalul Municipal Motru pentru că niciun spital nu l-a primit. Și în cazul fostei directoare de la Casa Județeană de Pensii Gorj s-a întâmplat același lucru și a fost nevoie de intervenția ministrului Sănătății, pentru a fi primită la o clinică de specialitate, după ce suferise un accident vascular-cerebral.