Medicii de familie din Gorj refuză sa vaccineze populația anti-covid în cabinete!

857

Medicii de familie din județul Gorj nu sunt de acord să se implice în campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Doctorii spun că nu au o problemă cu procesul în sine , însă nu au cele necesare pentru administrarea vaccinului. Dacă participa la campanie, cabinetele medicale ale acestora trebuie să îndeplinească o serie de condiții cu privire existența unor săli de așteptare, încăperi pentru triaj și pentru supravegherea persoanelor după imunizare. De asemenea, trebuie să existe materiale de dezinfecție și igienizare, dar și echipamente speciale. Medicii se plâng că nu au primit nimic până acum, nici măcar nu au fost informații, asta deși vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar trebui să înceapă la sfârșitul lunii.

Mihai Moisescu, medic familie

Dacă Guvernul va suporta toate cheltuielile, inclusiv dacă vor fi asigurate salariile personalului medical, nevoit să facă ore suplimentare, doctorii sunt dispuși să intre în horă.

Mihai Moisescu, medic familie

În județ sunt circa 200 de medici de familie. Direcția de Sănătate Publică Gorj le-a solicitat un punct de vedere și numai 50 de cadre medicale au dat un răspuns favorabil.

Daiana Militaru, purtător de cuvânt DSP Gorj

La cabinetele medicilor de familie se vor administra numai doze de vaccin de la Astra Zeneca și Johnson & Johnson.