Ministrul Culturii, prezent la manifestările dedicate Zilei Naționale Brâncuși de la Târgu Jiu

218

Ministrul demis al Culturii, Bogdan Gheorghiu, va fi prezent de Ziua Națională Brâncuși în municipiul Târgu Jiu. Acesta va participa la evenimentele organizate cu această ocazie. Astfel, Bogdan Gheorghiu va fi prezent marți, 18 februarie, la spectacolul „Sărutul“, care va fi jucat pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.
De asemenea, autoritățile municipiului Târgu Jiu vor avea discuții cu ministrul Bogdan Gheorghiu cu privire la fondurile care trebuie alocate pentru restaurarea operelor lui Constantin Brâncuși. Coloana fără Sfârșit s-a înnegrit pe anumite zone și are nevoie de aplicarea unui nou strat de alamă. De asemenea, Bogdan Gheorghiu va vizita și clădirea în care va trebui să funcționeze Muzeul Național Constantin Brâncuși și stadiul lucrărilor de amenajare.
Data de 19 februarie la care s-a născut cel mai mare artist român din toate timpurile a fost declarată în anul 2015, prin lege, drept sărbătoare națională. În acest an se împlinesc 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși.