Motru: Angajații primăriei nu și-au mai primit salariile de mai bine de două săptămâni. Vezi care este motivul

959

Salariații Primăriei municipiului Motru nu și-au primit salariile de peste două săptămâni. Data la care trebuie să își încaseze drepturile bănești este ziua a șasea a fiecărei luni, termen prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă.

Salariații s-au mai confruntat în acest an cu o situație asemănătoare. Și angajații Direcției Publice, societatea din cadrul Consiliului Local, înregistrează o întârziere de o săptămână în privința încasării salariilor.

Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor din cadrul Primăriei Motru, a declarat că s-au făcut o mulțime de adrese Inspectoratului Teritorial al Muncii în urma cărora s-a dat un plan de măsuri, dar totul a rămas pe hârtie.

Pavel Tutunaru

De asemenea, liderul de sindicat a precizat că ieri, în ședința de Consiliu Local, s-a făcut rectificarea bugetară prin care vor fi acordați banii atât pentru salarii, cât și pentru indemnizația de hrană, care nu a fost acordată, la fel ca și voucherele de vacanță. Lucrătorii sunt îngrijorați de faptul că nici luna viitoare nu o să-și primească banii la timp.

Pavel Tutunaru

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, a declarat că în cursul acestei săptămânii se va face plata salariilor.

Gigel Jianu