Nereguli de natură penală descoperite la firma familiei deputatului Vîlceanu. „Nu am nicio legătură cu această societate“

6217

Nereguli grav au fost depistate în urma control efectuat de o echipă din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice la societatea familiei deputatului Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj. Este vorba de societatea Trefo din Rovinari, unde mama liberalului este administrator, iar tatăl acestuia este director general. Potrivit raportului decontrol, prejudiciul se ridică la peste 630.000 de lei, compus din neplata impozitului pe profit și TVA.
Mai mult decât atât, echipa de control a constatat că au fost făcute achiziții care nu sunt reale, cu scopul de diminua impozitele de achitat. În raport se menționează faptul nouă din cei 15 administratori sau asociați ai societăților care figurează ca furnizori poartă numele Stănescu, iar facturile au același scris.
Echipa de control menționează că neregulile depistate vor face obiectul unei sesizări penale.

Deputatul Dan Vîlceanu susține că nu are vreo legătură cu societatea, aceasta fiind condusă de părinții săi. Liberalul mai spune că părinții săi nu au fost anunțați cu privire la desfășurarea unei anchete penale.

Dan Vîlceanu, deputat și președinte PNL Gorj

Mai mult decât atât, o mașină cumpărată de societatea Trefo este închiriată deputatului Dan Vîlceanu, fiul directorului general. De asemenea, deputatul liberal susține că că plătește chirie către firma părinților pentru folosirea mașinii și că în raportul de control care a fost întocmit nu se constată vreo neregulă în această privință.

Dan Vîlceanu, deputat și președinte PNL Gorj

S-a vehiculat faptul că există o legătură cu privire la mutarea celor doi directori ai Administrației Județene a Finanțelor Publice în alte județe din țară cu raportul de control întocmit la firma familiei deputatului. Astfel Marin Ciumag, directorul Administrației, a fost mutat în județul Galați. Deputatul Dan Vîlceanu susține că nu există vreo legătură între cele două aspecte.

Dan Vîlceanu, deputat și președinte PNL Gorj

Deputatul Dan Vâlceanu a prezentat pe pagina sa de Facebook capturi de pe un telefon mobil ale unor convorbiri purtate cu George Romanescu, șeful de la ITM Gorj, fratele primarului Romanescu.

Marcel Romanescul, primar al municipiului Târgu Jiu