Nereguli grave constatate la CEO de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Raportări false ale stocurilor de cărbune

819

O serie de nereguli grave au fost constatate la Complexul Energetic Oltenia de reprezentanții Corpului de Control al Prim-Ministrului. Toate deficiențele au fost menționate într-un raport care fost finalizat în luna iunie. Una dintre nereguli îl privește pe actualul manager al Complexului, Sorinel Boza. Conform raportului, numirea acestuia în funcție s-a făcut în mod ilegal, cu încălcarea legislației. Astfel, Sorinel Boza nu s-a aflat pe Lista scurtă pentru numirea în Directorat, ceea ce contravine Ordonanței de Urgență 109, în baza căreia este organizat CEO.

O altă neregulă depistată de către reprezentanții Prim-Ministrului se referă la angajarea a șase lideri de sindicat pe posturi de inspectori de protecție socială. Trei dintre aceștia, Eugen Iovan, Adrian Marciuc și Constantin Mitrescu, ar fi fost și angajați ai organizațiilor sindicale, astfel că era nevoie de suspendarea contractului de muncă încheiat de CEO. Liderii de sindicat au ajuns a venituri lunare între 7.000 și 12.000 de lei.
Inspectorii de control au depistat neregili și în privința constituirii stocurilor de cărbune pentru rezerva de iarnă.
O situație gravă s-a constatat în privința stocurilor. Conform raportului, acestea ar fi fost mai mici decât cele stabilite în hotărârea de guvern privind stocurile de siguranță. De asemenea, ar fi fost raportate la Ministerul Energiei inclusiv cantitățile de cărbune din rezerva de stat, care nu sunt proprietatea Complexului Energetic Oltenia.

vox bejinaru
a spus Bogdan Bejinaru, președintele Sindicatului Salariaților din CEO

Raportul Corpului de Control al premierului a fost analizat în ședința de joi a Consiliului de Supraveghere al CEO, dar s-a amânat luarea unor măsuri. Raportul de Control a fost transmis mai multor instituții, dar și unității de Parchet competente.