Nereguli la SJA Gorj. Prefectul a trimis Corpul de Control

698

Taxe ilegale și posturi de conducere transformate altfel decât prevede fișa postului. Asta au descoperit reprezentații Prefecturii Gorj în urma unui control la Serviciul de Ambulanță. Potrivit prefectului, Cosmin Pistol cei care recrutau personal erau obligați să achite o taxă de 100 de lei, fără a fi organizat un concurs pe posturile respective.

Cosmin Pistol, prefect de Gorj

 

Corpul de Control a mai descoperit că anumite funcții au fost transformate, respectiv postul de director economic al Serviciului Județean de Ambulanță a fost transformat în coordonator economic. Trimisul Guvernului în teritoriu, Cosmin Pistol spune că acest lucru este ilegal.

Cosmin Pistol, prefect de Gorj

Întrebat despre acest aspect, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, Constantin Mitroi, arunca pisica în ograda Ministerului Sănătății. O salariată a ieșit la pensie, iar în lipsa unui aviz de prelungire a mandatului, postul a fost transformat.

Constantin Mitroi, manager SJA Gorj

Cât despre taxa de 100 de lei, directorul de la Ambulanță spune că nu numai instituția pe care o conduce a apelat la această metodă, ci și alte Servicii de Ambulanță din țară.

Constantin Mitroi, manager SJA Gorj