Novaci s-a transformat în scenă de luptă electorală: prim-ministrul Viorica Dăncilă, aplaudată și huiduită

738

Localitatea Novaci a fost, ieri, scena unei lupte electorale, ca urmare a prezenței prim-ministrului Viorica Dăncilă, alături de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi ministrul Pădurilor şi Apelor, Ioan Deneş, la manifestarea „Urcatul oilor la munte“. În zonă, s-au aflat forţe impresionante de jandarmi, coordonate de şeful Jandarmeriei Gorj. La Novaci au venit chiar și din alte județe un număr mare de reprezentanţi și simpatizanți ai Alianţei USR – PLUS 2020. Printre aceştia, s-au aflat Dragoş Pîslaru, fostul ministru al Muncii şi Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii. De asemenea, la manifestări au mai fost prezenţi reprezentanţi şi susţinători de la PNL, printre care s-au aflat deputaţii Dan Vâlceanu şi Florin-Vasile Cîţu. Un al patrulea grup a fost format din cei de la Partidul Mișcarea Populară, însoțiți de deputatul Robert Turcescu.
Viorica Dăncilă a ajuns la Novaci cu o întârziere de aproximativ 30 de minute faţă de ora stabilită. Se pusese chiar problema anulării vizitei, ca urmare a prezenţei numeroase a membrilor și susținătorilor partidelor din opoziție.

Pentru a nu se afla față în față cu opozanții, Dăncilă a stat mai mult izolată, într-un colţ, astfel că nu a putut să vadă spectacolul de jocuri şi cântece populare. De asemenea, discursul pe care trebuia să-l susțină prim-ministru a fost anulat. Viorica Dăncilă și cei care au însoțit-o s-a limitat să facă fotografii cu cei care erau prezenți la manifestarea de la NOvaci. Prim-ministrul a plecat după aproximativ 30-40 de minute, moment în care au început să se audă huiduieli dinspre grupul de susţinători USR. Imediat cum se auzeau huiduieli, cei care se aflau în jurul acesteia aplaudau şi scandau „România“.

Prim-ministrul s-a urcat în maşină şi a plecat la o lucrare de amenajare hidroenergetică de pe râul Gilort, unde i s-a prezentat stadiul lucrărilor, după care s-a deplasat către Polovragi,unde a avut loc, la Cămonului Cultural, o întâlnire la care cea mai mare parte a celor prezenţi erau susţinători sau membri PSD. Aici, ministrul de Finanțe a vorbit despre incidentele de la Novaci și despre ce s-a postat pe rețelele de socializare.

Și prim-ministrul Viorica Dăncilă a vorbit pe scena Căminului cultural de la Polovragi despre ce s-a întâmplat la la Novaci.

La final, Viorica Dăncilă și cei care s-au aflat alături de aceasta au vizitat Mănăstirea Polovragi, unde au fost așteptați de către Mitropolitul Olteniei. Prim-ministrul a plecat de la Polovragi cu un elicopter, care a avut probleme la aterizare, deoarece câteva vaci s-au speriat și au ajuns pe terenul de aterizare