Nu și-au luat salariile de șapte luni

359

Angajații de la Intreprinderea de Drumuri și Poduri protestează din nou, după ce nu și-au mai încasat salariile de luni bune. Zeci de salariați, care lucrează la podul de la Turcinești, au încetat munca, în această dimineață. Oamenii sunt supărați și spun că au ajuns la limita răbdării. Angajații care lucrează la podul de la Turcinești se plâng că nu și-au mai primit salariul întreg de aproape șapte luni și ca sunt duși cu minciuna pe fiecare zi. De asemenea, mulți afirmă că s-au împrumutat peste tot pentru a-și putea  plăti datoriile. Salariații nu au mai vrut să lucreze la consolidarea podului de la Turcinești. Aceștia au protestat încă de la primele ore ale dimineții pentru că nu și-au primit salariile de luni de zile. 12 salariați ce efectuează lucrări la podul de la Turcinești au încetat să mai muncească până când nu își vor primi lefurile. Mai mult, aceștia spun că sunt aproape șapte luni de când nu au mai primit salariul întreg și că nu au bani pentru mâncare.

Vox: protestatar 1

Un protest similiar a mai fost de Paște, după care societatea care aparține Consiliului Județean Gorj a intrat în insolvență. Insă oamenii spun că nici după intrarea în insolvență situația nu s-a îmbunătățit.

Vox protestatar 2

Marius Florică, administratorul Intreprinderii de Drumuri și Poduri, la insistența jurnaliștilor, și-a făcut apariția între protestatari pentru a discuta cu ei.

Sincr1: Marius Florică, administrator Intreprindere Drumuri și Poduri

Unul dintre lucrători s-a îmbolnăvit de cancer și că nu a primit nici măcar banii pentru care a muncit. Laut la întrebări de angajații firmei, administratorul Florică părea că își pierduse glasul. În urmă cu două luni, atunci când salariații au participat la un nou protest, președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, a spus că problema angajaților Întreprinderii de Drumuri și Poduri Gorj este una dificilă, deoarece firma nu reușește să asigure salariile, din lipsă de lucrări.