O nouă fabrică de cablaje auto în Gorj

482

O nouă fabrică de cablaje auto și-a deschis porțile astăzi în județul Gorj. Unitatea se află în incinta Parcului Industrial Bumbești Jiu. Aproximativ 500 de de persoane își desfășoară activitatea în cadrul fabricii. Investiția s-a ridicat la aproximativ 750.00 de euro. Fabrica de la Bumbești Jiu este a șasea unitate deținută de Leoni în România. Investiția s-a ridicat la suma de 750.000 de euro, iar reprezentanții societății spun că și pentru anul viitor se va aloca o sumă de 800.000 de euro. Se asemenea, numărul angajaților va ajunge peste un an la aproximativ 800 de persoane. Fabrica de cablaje auto se întinde pe o suprafață de 8.500 de metri pătrați și se află pe amplasamentul ocupat de fosta unitate Pirelli. La inaugurarea fabricii a fost prezent și Ralf Singmann, directorul de dezvoltare din Europa.

Ralf Singmann, director Leoni

La inaugurarea noii unități de producție au fost prezente și autoritățile locale. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că investiția este foarte importantă pentru județul nostru.

Cosmin Popescu, preș. Consiliul Județean Gorj

Primarul localității Bumbești Jiu a spus că impozitele colectate la bugetul local vor compensa pierderile generate de modificarea Codului Fiscal.

Constantin Bobaru, primar Bumbești Jiu

Prefectul Ciprian Florescu a spus că sunt condiții ca în județul Gorj să vină și alți investitori . La Bumbești-Jiu se vor produce cablaje pentru marii constructori de mașini. Leoni are în România aproximativ 17.000 de angajați, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țară. La nivel mondial, compania este prezenta in 31 de țări și are 87.000 de angajați.