Oamenii străzii sperie turiștii care vin să admire orașul lui Brâncuși

715

Turiștii care ajung să viziteze municipiul Târgu Jiu se arată dezamăgiți. Motivul? Persoanele fără adăpost care dorm pe unde apucă. Este tabloul creat de tot mai multe persoane care nu au unde să stea, fiind răspândite în întreg orașul. Turiștii se plâng de modul în care aceștia se comportă, dar și de faptul că se creează o imagine dezolantă.

De exemplu, în Parcul Central din Târgu-Jiu, în amiaza mare, un tânăr dormea întins pe o bancă, iar trecătorii erau oripilați de comportamentul acestuia.

Mulți ajung în orașul nostru pentru a vizita operele mareui sculptor ”Constantin Brâncuși”, însă pleacă cu un gust amar.

Prezența polițiștilor din parc este o necesitate, însă ca de fiecare dată, oamenii legii păzesc operele din piatră. Reprezentanții Poliției Locale din Târgu Jiu, spun că sancțiuni se aplică regulat.

Alexandra Petrița, purtător cuvânt Poliția Locală

De asemenea, oamenii legii ridică persoanele fără adăpost din stradă, ducându-le în centre.

Astfel de cazuri sunt frecvent întâlnite și la Gara din Târgu-Jiu, locul preferat de mulți oameni ai străzii. Trecătorii și cei care circulă cu trenul spun că nu se află în siguranță pe peroane.