Operele lui Brâncuși, analizate

214

Operele din piatră realizate de marele sculptor Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu vor fi analizate de către o comisie de specialişti. În municipiu au ajuns şi reprezentanţi ai Institutului Naţional al Patrimoniului.  Lucrările de pe Aleea Scaunelor s-au înverzit de la muşchi şi de la licheni. În ultimele luni a plouat foarte mult şi s-a dezvoltat mult vegetaţia. Cetățenii spun că cei care sunt abilitați in domeniu ar trebui să facă ceva în acest sens. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că specialiştii vor face o analiză şi vor propune soluţii privind curăţarea sau nu, a operelor afectate de umezeală.

Marcel Romanescu

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, operele din piatră din Parcul Central nu sunt puse în pericol în acest moment. Cu toate acestea se aşteaptă ca membrii Comisiei să se pronunţe în legătură cu soluţiile care se impun în acest caz.

Marcel Romanescu

Şi în trecut, operele din piatră au fost supuse unor acţiuni de biocidare, pentru a elimina microvegetaţia crescută pe travertinul din care au fost realizate operele din Parcul Central. Din anul 2013, nu s-a mai făcut nimic pentru îngrijirea acestora.