Operele lui Brancusi au nevoie de restaurare. Coloana fara Sfarsit, innegreste

456

Unii ne-au dat, iar altii distrug. Operele marelui sculptor Constantin Brancusi au nevoie urgenta de restaurare. Sculpturile de la Targu Jiu au inceput sa se degradeze. Turistii, dar si trecerea timpului sunt cativa factori care si-au pus amprenta intr-un mod negativ asupra creatiilor titanului de la Hobita. Pe langa zgarieturile facute de oameni, sculpturile au inceput sa se innegreasca. Din intreg ansamblul monumental cea mai degradata este Coloana fara  Sfarsit, care nu a mai fost restaurata de aproape 2 decenii. Specialistii spun ca cel putin odata la 10 ani, trebuie efectuate operatiuni de intretinere.

 Ion Mocioi

Autoritatile din Targu Jiu spun ca au deja un proiect de restaurare, insa mai este nevoie de avizul Ministerului Culturii si nu in ultimul rand… de bani.

 Adrian Tudor

De asemenea, Masa Tacerii este zgariata de cetateni, iar Poarta Sarutului s-a ingalbenit si asta dup ace a fost spalata cu un jet puternic de apa. Mai mult, politistii locali au acordat zeci de amenzi celor care au fost depistati ca si-au batut joc de operele lui Brancusi.

 Alexandra Petrita