Orban: ,,Se redeschid restaurantele. Fiecare minister implicat va trebui să emită ordinul cu măsurile care trebuie respectate”

279

Guvernul va modifica în ședința programată astăzi, hotărârea privind starea de alertă, astfel încât să permită deschiderea restaurantelor la interior începând de mâine, 1 septembrie. După publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, fiecare minister implicat va trebui să emită ordine privind măsurile specifice care trebuie impuse pentru fiecare situație în parte. Guvernul impune și o limită de cazuri Covid la nivel de județ, iar, în cazul în care această limită va fi depășită, restaurantele vor fi închise.

„Azi trebuie să adoptăm hotărârea de guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a putea deschide restaurantele de la 1 septembrie. Imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, fiecare minister implicat va trebui să emită, tot azi, ordinul cu măsurile care trebuie respectate”, a declarat premierul Ludovic Orban luni dimineață, la începutul ședinței de guvern.