Parcare cu iz penal. Poliția a intrat pe fir

113
foto:arhivă

Mult promisa parcare supraetajată, în zona pieței centrale din Târgu Jiu, a ajuns în atenția oamenilor legii. Asta după ce consilierii locali au fost puși să voteze fără a avea o documentație completă. Reprezentanții PSD sunt acuzați că au încercat să ofere cadou investiția, unei firme private. Jurnalistul Claudiu Matei a spus, în emisiunea Pro și Contra, de la Radio Tg Jiu, cum sub nasul consilierilor au fost băgate documente controversate, care acum au încăput pe mâna anchetatorilor.

Sinc1: Claudiu Matei, jurnalist: / Preluare Radio Tg Jiu

Și suspiciunile nu se opresc aici. Controversata parcare supraetajată ar putea fi construită de municipalitate, care și-ar amortiza investiția în câțiva ani, ulterior veniturile intrând în bugetul local. Interesul de a direcționa lucrarea unei firme private a ridicat semne de întrebare chiar și unor consilieri PSD, care s-au opus.

Sincr2: Claudiu Matei, jurnalist, preluareRadio Tg Jiu

Viceprimarul PSD, Adrian Tudor, a încercat să dea o altă conotație problemei proiectului controversat, vorbind de interese, fără să răspundă, însă, acuzelor apărute în mass-media.

Sincr3: Adrian Tudor, viceprimar Tg Jiu

Primarul nu a vrut să comenteze, însă a declarat că vrea o analiză a respectivului proiect.

Sincr4: Marcel Romanescu, primar Tg. Jiu

Problema locurilor de parcare in Târgu Jiu este folosită de politicieni, pentru jocurile de imagine, însă reprezentanții PSD au fost acuzați și că au oferit unui om de afaceri un teren, ce putea fi folosit pentru amenajarea de locuri de parcare, iar acum că vor să repete povestea.