Pedeapsă pentru tânărul care şi-a ucis cu sânge rece prietenul. Câți ani ar putea sta după gratii

371

Un tânăr de 25 de ani își va petrece 15 ani în spatele gratiilor pentru o crimă comisă anul trecut. Mai exact, vorbim  despre Alexandru Laza (foto) , recidivist, a fost condamnat ieri de Tribunalul Gorj la 15 de închisoare pentru omor. Acesta și-a înjunghiat prietenul cu un cuțit tip baionetă în zona pieptului.  Sentința instanței nu este definitivă, dar Laza este în arest preventiv încă din februarie 2018.

“Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în seara zilei de 15 februarie 2018, în jurul orelor 22, în timp ce inculpatul Laza Alexandru-Cristofer se afla în apartamentul său situat în municipiul Târgu Jiu, împreună cu persoana vătămată urmare a unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, l-a înjunghiat pe acesta din urmă cu un cuţit tip baionetă în zona pieptului”, a transmis Cristina Ciobanu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Victima, Cristi Dumitru, în vârstă de 31 de ani, a fost transportată de urgență la spital și a intrat direct în sala de operații. După  zece zile, Pascolo așa cum il știau prietenii a murit la spital.  În seara producerii nenorocirii, ambii consumaseră medicamente în combinaţie cu alcool.  Atacatorul mai este obligat de instanță la plata unor cheltuieli de spitalizare, dar și la despăgubirea unei rude a victimei cu suma de 150.000 de lei.

sursa:panduru