Pensionară din Târgu Jiu, amendată pentru o faptă bună

343

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. O pensionară din Târgu Jiu care a investit banii familiei pentru a face o renovări pentru toți locatarii în blocul în care locuieşte, a fost amendată de Poliţia Locală. O vecină, angajată a Politiei Rutiere, a fost cea care a sesizat autoritățile pentru că muncitorii făceau prea mult zgomot. Pensionara a fost amendată cu 200 de lei pentru că lucrările au tulburat liniștea locatarilor. Dalidis Tomiţa, în vârstă de 65 de ani, s-a gândit să investească în  scara blocului în care locuiește pentru că arată dezolant. Cum n-a găsit înțelegere la ceilalți locatari, femeia a vorbit cu fiul său, care lucrează în Suedia, și l-a rugat să-i trimită bani pentru a înfrumuseța scara blocului.

A schimbat ușa de la intrare cu una din PVC, a inlocuit geamurile sparte, a zugravit scara blocului și a amenajat uscătoria folosită de toți vecinii.   Fiul pensionarei a fost de accord, mai ales că atunci când vine în țară cu prietenii din străinătate, îi este rușine de mizeria din bloc.

În mare parte, lucrarile au fost efectuate și au costat aproape 1.000 de euro.

Cu toate acestea, alți  vecini s-au arătat deranjaţi de zgomotul făcut şi au reclamat-o pe femeie la Poliţia Locală.  Agenții au constatat contravenția și au amendat-o cu 200 de lei. Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu, vine cu amănunte:

Desi dezamagită, pensionara a plătit amenda și va continua si lucrările de care, de altfel, beneficiează toți locatarii blocului, inclusiv cei care au reclamat-o.