Peste 20 de ambulanțe noi la SJA Gorj

473

Guvernul a aprobat proiectul privind achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe. Investiţia se ridică la peste 470 de milioane de lei, iar o mare parte din sumă provine din fonduri europene nerambursabile. Mașinile vor fi distribuite la toate serviciile de ambulanţă din ţară. La Târgu Jiu este nevoie acută de autosanitare. Ambulanţele de la Gorj , 33 în total, dar active 9, “suferă” în tăcere din cauza anilor de vechime şi a sutelor de mii de kilometri parcurşi. Seful Serviciului de Ambulanță Gorj spune că ar trebui înlocuite peste 20 de ambulanţe, care sunt vechi și au la bord un million de kilometri.

Constantin Mitroi ,  – director SJA Gorj

La Gorj tot parcul auto ar trebui înlocuit. Ambulanțele au normă de casare, astfel că nu pot fi folosite în asistenţa medicală de urgenţă. Conducerea Seviciului de Ambunața are speranțe că la Gorj vor fi redistribuite ,în prima fază, peste 20 de mașini noi.

Constantin Mitroi

Ministerul Sănătăţii a promis achiziţia de ambulanţe, pentru înlocuirea, treptat, a autospecialelor uzate, care ar urma să fie casate. La Gorj, ar fi necesare peste 50 de ambulanțe.