Peste 800 de de deținuți, eliberați din Penitenciarul din Târgu-Jiu prin legea privind recursul compensatoriu

1048

Aproximativ 870 de deținuți au fost eliberați în ultimii doi ani din Penitenciarul Târgu-Jiu. Aceștia au fost eliberați în urma modificării și completării Legii privind recursul compensatoriu care privește executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate.

Potrivit conducerii Penitenciarului Târgu-Jiu, din numărul total al deținuților eliberați, peste 50 de persoane au executat pedepse pentru omor, 40 pentru tentativă de omor, circa 160 pentru furt, aproximativ 70 pentru viol sau tentativă de viol și peste 10  pentru trafic de persoane.

Legea prevede că pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată.

Liberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă  cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.