Mai multe petreceri vor avea loc în Gorj de Sfânta Maria

665
arhivă
Foto: Arhivă

Mai multe petreceri vor avea loc în județul Gorj în perioada sărbătorii de Sfânta Maria. Tismana va găzdui, în această seară, începerea Festivalului concurs al cântecului și portului popular românesc. Este a 52 a ediție și este considerat cel mai vechi festival din Gorj.

Acest eveniment este mult așteptat de locuitorii orașului, dar și de vizitatori, având o adevărată importanță în județul nostru. Marian Silvilescu, primarul orașului Tismana, a declarat că preselecțiile festivalului concurs, vor începe azi în jurul orei 15:30, fiind așteptați soliști vocali și instrumentiști. Vor fi acordate premii în bani câștigătorilor și vor cânta soliștii de muzică populară precum Marian Medregoniu, Adi Ologu, Dumitru Vasilescu, Valentina Lătărețu și Andreea Andrei.

Marian Silvilescu

De asemenea, mâine se va desfățura și concursul de dansuri populare, dar și o paradă de costume populare. Evenimentul se va desfășura în centrul civic al orașului Tismana.

Petreceri vor fi în cele două zile și la Bolboși, în curtea școlii Bolboasa unde vor cânta artiști de excepție precum Georgeta Enache, Maria Violeta Popescu, Ionuț Tudorescu și mulți alții, care vor scoate oamenii la joc.