PNL: Protestul organizat a fost „spontan”

280

Liberalii nu-și mai asumă protestul de stradă, de la Târgu Jiu. Câteva sute de oameni s-au adunat, luni seara, în Piața Prefecturii din Tg Jiu. Liderii PNL, care au anunțat mișcarea de stradă, și-au retras solicitarea. Pentru că trebuia să citească moțiunea de cenzură în fața prefecturii, protestul s-a transformat în…lectură publică. După ce au anunțat că vor organiza un protest, în Piața Prefecturii din Tg Jiu, peneliștii s-au răzgândit. Luni, au retras cererea de organizare a manifestației, însă tot au ieșit în stradă. Câteva sute de persoane s-au adunat în centrul municipiului. Explicația: e protest spontan, iar cei prezenți în fața Prefecturii Gorj au asistat la o … lectură publică. Un edil PNL a citit textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Nu toți cei prezenți știau că ceea ce aud printr-o portavoce este textul moțiunii depuse de liberali, însă oamenii au vrut să-și spună păsurile.

Vox protestatari 1

Liderii PNL, care anunțaseră organizarea unui protest, în ziua depunerii moțiunii, au retras cererea, ce risca să fie respinsă, deoarece nu a fost formulată în termenul legal. Întrebați dacă acțiunea din Piața Prefecturii le aparține, liderii PNL Gorj s-au contrazis. Unii au susținut că este un protest, alții că este o acțiune pornită în mediul online.

Vox: lideri PNL

Liderii PNL au fost dați de gol de un primar din județ. Dumitru Gâlceavă a declarat că șefii au chemat la protest, mai mulți membri din teritoriu.

Vox Dumitru Gâlceavă, fost primar Turceni

Oamenii au rămas în piata prefecturii aproximat doua ore. Proteste, mult mai ample, au avut loc în ultimele zile, în marile orașe din țară.