Politia ne avertizeaza, de sarbatori

167

Polițiștii ne avertizează să fim precauți, în această perioadă. Oamenii legii ne sfătuiesc cum să ne ferim de hoți și cum să evităm să fim victimele unor accidente.  De Craciun, fii mai bun, fii mai generos, insa, atenție! Trebuie avut in vedere ca de sarbatori multi infractori merg la furat, sub pretextul colindatului. Unii infractori actioneaza prin diverse metode, de distragere a atentiei, pentru a pacali cetatenii si a le fura bunurile sau banii. Persoanele de acest gen sunt amabile, insistente si convingatoare, pretind ca sunt de la diverse companii de utilitati sau chiar reprezentanti ai unor autoritati publice. Acestia pot fi femei, barbati sau chiar copii.

vox Andrei Lazăr

Alti infractori ofera produse promotionale sau chiar solicita donatii pentru acte de caritate, folosindu-se de orice pretext, pentru a intra in casa victimei. Adesea sunt imbracati in salopete cu logo-ul unor companii. Deasemenea, ca sa previna infractionalitatea, de sarbatori, polițiștii au  organizat astazi o campanie de prevenire.

vox Gheorghe Zglobiu

Infractorii pot patrunde in locuinte si prin efractie, cu chei potrivite, sau prin usi lasate neasigurate, escaladari sau distrugerea butucului. Asigurati-va ca infractorii nu pot folosi aceste metode, pentru a intra in  casa dumneavoastra, iar daca se intampla să fiți victime, apelati numarul unic de urgenta 112.