Ponta, ca și exclus. La Văcaru se mai gândesc

491

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, consideră că Victor Ponta a greșit când s-a implicat în acest scandal pentru că nu era meciul său, ci al lui Sorin Grindeanu. Florin Cârciumaru susține că nu a înțeles nici poziționarea lui Alin Văcaru împotriva cuvântului partidului. Cu toate acestea, spune că o decizie radicală poate fi decisă doar în cadrul Comitet Executiv al PSD.

Cei doi deputați care nu au respectat decizia partidului ar putea fi excluși din partid. Deja Victor Ponta se condideră dat afară odată ce a acceptat funcția de secretar general propusă de Sorin Grindeanu. Și Alin Văcaru ar putea urma aceeași cale.

Deputatul Alin Văcaru, de partea cealaltă, susține că a fost contactat de mai mulți lideri ai organizațiilor PSD din teritoriu care l-au rugat să nu voteze demiterea lui Sorin Grindeanu.

Victor Ponta se consideră deja în afara partidului după ce l-a sprijinit, în acest scandal, pe fostul premier Sorin Grindeanu. Pe lângă cei doi parlamentari care vor avea de suferit pentru că nu au respectat directiva partidului, nu este nimeni în pericol de a fi sancționat. Nici cei de la PSD Gorj care au criticat partidul după ce s-a dezis de Victor Ponta.

Printre vocile vehemente au fost Mihai Prunariu, vicepreședinte PSD Gorj, consilierul municipal Gabriel Giorgi sau vicepreședintele PSD Târgu Jiu, Alin Rădulescu.