Prefectura Gorj are în lucru un ordin de suspendare din funcție a primarului Ion Ciocea

827

Un ordin de suspendare din funcție a primarului comunei Bustuchin, Ion Ciocea, este în lucru la Prefectura județului Gorj. Secretarul comunei Bustuchin a fost chemat la Prefectură, pentru a i se solicita emiterea unui raport în vederea eliberării ordinului. Secretarul nu a emis raportul, susținând că nu i s-a prezentat vreun document. Hotărârea privind înlocuirea primarului Ciocea ar fi fost votată în cadrul Biroului Permanent al PSD Gorj. Ion Ciocea a candidat independent la Senat în anul 2016, după ce a fost scos de pe lista de candidați, cu toate că se clasase pe locul al doilea doi la alegerile interne. Conform statului PSD, declararea ca independent sau neafiliat politic înseamnă demisia din partid.

Primarul comunei Bustuchin a spus că nu a luat o hotărâre cu privire atacarea ordinului în contencios –administrative, pentru că nu se știe dacă acesta a fost emis de Prefectură.

Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin

Consilierii locali de la PSD ar fi intenționat să demisioneze, pentru ca în localitate să se organizeze alegeri anticipate. Ion Ciocea spune că inițiativa a aparținut viceprimarului localității și consilierilor, dar unii dintre ei ar fi renunțat.

Consilierii locali PSD din comuna Bustuchin au fost chemați astăzi la sediul PSD Gorj.