Pregătiri pentru Evaluarea Națională. Sesiune specială în acest an atipic

461

Elevii de clasa a opta vor intra în febra examenelor. Peste 2000 de absolvenți gorjeni s-au înscris anul acesta în vederea participării la Evaluarea Națională. Deja centrele de examinare au fost stabilite, iar directorii de școli, instruiți. Dana Constantinescu, inspectorul general al IȘJ Gorj, a precizat că la nivelul județului nostru, vor funcționa 73 centre de examinare și 2 centre de evaluare.

Dana Constantinescu, inspector general IȘJ Gorj

Va fi o sesiune specială, iar prima probă scrisă din cadrul examenului este programată pentru data de 22 iunie.

Dana Constantinescu, inspector general IȘJ Gorj

Conducerea instituției anunță că elevii care nu vor putea susține testarea Evaluării Naționale din motive medicale, vor mai avea la dispoziție la aproape o săptămână distanță, încă o sesiune.

Dana Constantinescu, inspector general IȘJ Gorj

Șefa ISJ Gorj speră însă ca elevii să nu profite de acest beneficiu și să nu se prezinte la prima sesiune. Dana Constantinescu face apel și la medici de familie, pe care îi roagă să nu elibereze adeverințe medicale decât atunci când sănătatea absolvenților de clasa a opta este una precară.

Dana Constantinescu, inspector general IȘJ Gorj

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, că elevii care susțin Evaluarea Națională nu vor mai trece prin triaj epidemiologic și nu li se va mai lua temperatura. În schimb, masca de protecție rămâne obligatorie.