Primarul comunei Vladimir, eliberat din arest. Ce acuzații i se aduc de oamenii legii

906

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăşi, de la PNL, și un diriginte de șantier, care au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru fraudarea unor fonduri guvernamentale alocate construirii unui pod, au fost puși în libertate. Aceștia vor fi cercetați în continuare sub control judiciar.

Primăria Vladimir a plătit peste 250.000 de lei, în toamna anului trecut, pentru lucrările de construcţie la un pod din satul Andreeşti, care face legătura cu biserica din localitate. În realitate, lucrările au fost demarate în luna martie a acestui an. Fondurile au fost puse la dispoziţie de Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.
Primarul Ion Ianăşi este acuzat de două fapte de abuz în serviciu, obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual. Dirigintele de şantier este urmărit penal pentru două fapte de complicitate de abuz în serviciu, complicitate la obţinere ilegală de fonduri şi trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj

În dosarul penal mai sunt vizaţi de anchetă contabilul Primăriei Vladimir pentru abuz în serviciu, pentru că a aprobat la plată şi a aplicat viza de control financiar preventiv în legătură cu plăţile care s-au făcut şi administratorul societăţii comerciale Gatmat Prod, care a executat lucrările pentru acuzaţiile de complicitate la abuz în serviciu, complicitate la obţinerea ilegală de fonduri şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.