Primarul de la Turburea, acuzat că depozitează ilegal gunoaiele

374

Consilierul județean liberal Victor Banța a adus o serie de acuzații la adresa primarului PSD al localității Turburea. Banța, fost prefect al județului Gorj, susține că primarul este responsabil de activitatea de gestionare a deșeurilor, care se desfășoară în mod ilegal. Consilierul susține că deșeurile menajere au fost depozitate ilegal în două locuri. Mai mult decât atât, gunoaiele au fost incendiate.

Victor Banța, consilier județean PNL

Victor Banța susține că deșeurile au fost duse pe o pajiște, acolo unde pas animalele localnicilor și unde se află rezervoarele de apă.

De asemenea, consilierul susține că imediat cum a prezentat situația, primarul localității a dispus transportarea gunoaielor într-un alt loc și a început să le dea foc.

În schimb, primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, susține că gunoiul nu a putut fi transportat la groapa ecologică din Târgu Jiu pentru că mașina de transport a rămas fără asigurare.

De asemenea, primarul din Turburea susține că focul a fost pus de către consilierul județean liberal care a fost chiar și urmărit de un echipaj de la poliția locală.

Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, a precizat că s-a efectuat un control și că aspectele sesizate s-au confirmat, iar Primăria Turburea riscă o amendă importantă.