Primarul Romanescu cere demisia directorului de la Aparegio. Traian Pătrășcoiu: „Nici nu știe unde e stația de epurare“

1390

Primarul Marcel Romanescu îi cere demisia directorului societății de apă și canalizare Aparegio, în urma deciziei de creștere a tarifelor. Romanescu susține că Aparegio, trebuia să informeze autoritatea locală cu privire la intenția de creștere a tarifelor. În orice caz, majorarea prețului, care s-a decis în Adunarea Generală a Acționarilor, se va face doar după ce va fi aprobat de Consiliul Local.

Marcel Romanescu, primar municipiul Târgu Jiu

Mai mult decât atât, primarul Romanescu susține că prețul plătit de târgujieni pentru apă și canalizare a fost stabilit printr-o hotărâre de consiliu local, emisă în momentul demarării unui proiect cu finanțare europeană. Aceasta prevedea o creștere etapizată a tarifelor, în funcție de lucrările de modernizare executate. Mai grav este faptul că locuitorii din Târgu Jiu, dar și din restul localităților, achită de mai mulți nivelul maxim al tarifelor prevăzute la încheierea proiectelor. Primarul Romanescu susține că lucrările finanțate din fondurile europene nu au fost finalizate nici până acum.

De exemplu, lucrările la stația de epurare sau de tratare a apei nu sunt finalizate. Mai mult decât atât, primarul Romanescu susține că s-a solicitat de Aparegio o creștere a salariilor personalului cu 20 la sută și că acesta este motivul real al creșteri tarifelor. De asemenea, conducerea Primăriei susține că obligația remedierii gurilor de canalizare îi revine societății Aparegio și că Poliția Local Târgu Jiu va aplica o amendă de 1.000 de lei pentru fiecare gura de canal.

Romanescu spune că Aparegio a făcut sute de angajări pe criteria politice în ultimii ani. De asemenea, conducerea Aparegio, prin directorul Traian Pătrășcoiu, susține că a informat autoritatea locală despre creșterea tarifelor și lucrările de modernize nu sunt încheiate, dar sunt funcționale.

Cu privire la gurile de canalizare, Traian Pătrășcoiu a spus că sarcina remedierii îi revine primăriei.

Directorul Aparegio a mai precizat că creșterea salarizării este motivată de majorarea salarizării minime.