Primele nemulțumiri după vaccinarea cu serul AstraZeneca

374

Avem primii gorjeni imunizați cu serul produs de compania AstraZeneca. În această dimineață, a fost dat startul vaccinării împotriva COVID-19 cu acest ser și au fost deschise 3 cabinete noi de vaccinare. La Tismana, Stoina și Bumbești Jiu. Procesul de imunizare a mers ca pe roate, spun primarii. Spre exemplu, în orașul Tismana au fost vaccinate 5 persoane. Nu au avut reacții adverse, iar edilul spune că a rezolvat și problema cadrelor medicale.

Petre Remetea, primar orașul Tismana

Vaccinul AstraZeneca se va administra deocamdată doar angajaților din domenii esențiale și bolnavilor cronici care au sub 55 de ani. Acest lucru nu este pe placul edilului din Bumbești Jiu. Constantin Bobaru spune că la centrul din orașul pe care îl conduce sunt arondați și locuitori din comune învecinate, care nu se încadrează în această categorie. Pentru ca problemele să fie rezolvate, edilul solicită autorităților să administreze în centrul destinat exclusiv serului AstraZeneca și vaccin de la Pfizer și Moderna.

Constantin Bobaru, primar orașul Bumbești Jiu

Până acum 30 de persoane au fost vaccinate la Bumbești Jiu, iar alte 60 au fost programate să primească injecția, mâine.

Constantin Bobaru, primar orașul Bumbești Jiu