Problema gunoaielor, pasată primarilor

229

Situație fără precedent în Gorj. Oamenii stau efectiv cu gunoiul la poartă pentru că operatorul de salubritate nu ridică deșeurile din tomberoane. Situația persistă de câteva zile bune în mai multe localități din județ, însă autoritățile nu cedează în războiul deșeurilor.  O firmă de salubrizare a fost deja amendată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj cu suma de 30.000 de lei  deoarece nu a asigurat ridicarea gunoiului.

Gheorghe Sanda, director Garda de Mediu Gorj 

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj, organism din care fac parte aproape toate primăriile din județ, a încheiat, un contract cu operatorul de salubritate Supercom. Președintele ADIS, Dorin Tașcău spune că operatorul trebuie să-si facă treaba în continuare. Cat despre majorarea tarifelor, primarii sunt cei care trebuie sa negocieze cu prestatorul de servicii în privința prețului, adaugă Tașcău.

Dorin Tașcău, președinte ADIS Gorj 

Tașcău spune că majorarea tarifelor se impune pentru că deșeurile sunt transportate în alt județ, iar costurile sunt mai mari. Însă problema trebuie rezolvată la nivelul fiecărei primării în parte.

Dorin Tașcău, președinte ADIS Gorj 

S-a ajuns în această situație după ce Agenția Națională de Mediu a închis depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu, iar singura soluție pentru ca Gorjul să nu devină un focar de infecție este ca gunoaiele să fie transportate la Severin. Numai că prețurile sunt mai mari, iar primarii refuză să ,,umfle”  factura locuitorilor. Reprezentanții Consiliului Județean Gorj au luat în calcul să amenajeze o altă groapă de gunoi în cazul în care cea de la Bârsești nu se va redeschide.