Probleme minerilor, discutate

189

Soarta minerilor în mâna parlamentarilor de Gorj. Astăzi, la ora 13.00, sindicaliștii se vor întâlni , la Motru cu toți parlamentarii de Gorj, primarii și viceprimarii din zonele cu minerit și energie, dar și cu liderii partidelor politice din județ. La discuții și-au anunțat prezența deputatul Dan Vâlceanu, senatorul Florin Cârciumaru, dar și fostul premier Victor Ponta. Această întrunire vine ca urmare a grevei japoneze care trenează de luna trecută. Și în prezent, minerii din carierele Complexului Energetic Oltenia intră la muncă cu banderole albe la braț în semn de protest. Inițiatorul întâlnirii, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului “Solidaritatea 2013” dorește o discuție despre problemele salariaților companiei și găsirea soluțiilor de rezolvare ale acestora.

Nicu Bunoaica

Alin Văcaru, deputatul de Gorj, spune că Victor Ponta nu va putea ajunge la întâlnirea de astăzi cu sindicaliștii, însă liderul Pro România îl va înlocui pe fostul premier al României.

Alin Vacaru

Minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au intrat în grevă japoneză în cu o lună. Aceștia cer condiţii mai bune de muncă şi reducerea vârstei de pensionare.