Profesorii la vaccin și fără programare. Se întocmesc liste cu cei care doresc să se imunizeze

372

Profesorii vor avea prioritate la vaccinare. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Imunizarea va începe cel mai probabil la sfârșitul săptămânii, însă până atunci inspectoratele școlare trebuie să facă liste cu cei care vor sa-si facă injecția. La Gorj, listele sunt în curs de actualizare. Astăzi este ultima zi în care reprezentanții ISJ le pot înainta Direcției de Sănătate Publică Gorj, însă spun că au mai primit răgaz.

Nicolae Negrea, inspector IȘJ Gorj

Autoritățile centrale au anunțat că vor fi deschise si centre de vaccinare dedicate doar cadrelor didactice. Se vor organiza inclusiv în clădirile inspectoratelor județene, iar imunizarea va fi făcută de către echipe mobile. Și la Gorj s-a luat în calcul această variantă. Cert este însă că, trei noi puncte de vaccinare vor fi disponibile pentru imunizarea profesorilor gorjeni .

Nicolae Negrea, inspector IȘJ Gorj

Până acum 1.517 cadre didactice s-au înscris pe platforma națională în vederea vaccinării, iar 656 s-au și imunizat. Noutatea este că, profesorii nu vor mai fi nevoiți să se programeze în platformă, pentru că au prioritate.