Programul de 8 ore i-a făcut pe funcționarii unei primări să dea bir cu fugiții

604

Demisii pe bandă rulantă la o primărie din Gorj. Pentru că funcționarii erau „ scumpi la vedere“ în timpul programului de lucru, fiind obișnuiți să mai chiulească de la serviciu, noul edil din comuna Bolboși le-a impus subordonaților săi , să nu mai plece din instituție. Viorel Rotaru spune că munca de 8 ore i-a speriat pe angajați, așa că unii și-au dat demisia, iar alții au plecat la alte primării din județ ori s-au pensionat.

Viorel Rotaru, primar Bolboși

Obișnuiți cu vechea conducere, care era mai permisivă, angajații își făceau programul de lucru în funcție de nevoile personale și nu invers. Acest lucru nu a mai fost tolerat de edilul din localitate, care i-a rugat să respecte programul de muncă, de 8 ore.

Viorel Rotaru, primar Bolboși

Și localnicii s-au plâns de funcționarii care nu stăteau la serviciu. Oamenii veneau în primărie să-și rezolve problemele, însă de multe ori găseau birourile goale.

Localnic

Acum edilul a impus noi reguli. A introdus condica de prezență, iar angajații sunt monitorizați video când vin și pleacă din instituție.

Angajată

Primarul comunei Bolboși le-a pus gând rău și asistaților sociali. Cei care nu vor presta muncă în folosul comunității nu își vor primi banii.